• Kök
  • Båtmotor
  • Motorsåg
  • Smed
  • Spis
  • Symaskin
  • Motorcyklar

Mer än 300 års historia om ett varumärke och en fabrik

Öppettider

Mån-fre: 10-17
Lör: 12-16 Sön: 12-16

Vi håller fortsatt öppet som vanligt men precis som i all annan samhällsverksamhet ber vi dig som har förkylningssymtom eller är sjuk återkomma vid annat tillfälle.

 

Museichef till Husqvarna museum

Husqvarna Museum är ett mycket välrenommerat företagsmuseum. Det drivs som ett samarbete mellan Huskvarna Hembygdsförening och Husqvarna Group. Museet har en utställningsyta på ca 2500 m2, och ca 35 000 besökare om året.

Museets stora samlingar ägs av stiftelsen Husqvarna Museum.

Samlingarna består av föremål (Motorcyklar, Vapen, Hushållsprodukter mm) samt dokument, foton, ritningar etc.

 

Vår museichef sedan 13 år tillbaka går nu vidare i sin karriär och med anledning av detta söker vi nu en ersättare.

Den person vi vill ha som ny museichef bör ha följande i sitt CV:

Relevant akademisk utbildning. Gärna erfarenhet från museum, hantering av samlingar och arkiv.

Utöver svenska ha goda språkkunskaper i engelska och gärna tyska eller annat språk.

Personen vi söker ska kunna leda medarbetare, anställda och ideella, vara en lagspelare, kunna guida i museet, hålla föredrag, ha kontakt med myndigheter och vara socialt kompetent, samt behärska digitala kommunikationsmedel.

 

Intresseanmälan och ansökningar endast på mail till: husqvarna.museum@husqvarna.se

 

Fr.o.m den 15 juni tar vi inte emot några arkiv- och föremålsfrågningar och gör heller inga intyg för MC eller vapen. Ni är välkomna att återkomma med era förfrågningar i september.

Inget att göra?

04 maj 2020 | Okategoriserade

Passa på att komma till oss på Husqvarna Museum och ta del av våra fina utställningar och omfattande samlingar med produkter och andra föremål relaterade till Husqvarna AB – företaget som grundades som ett kungligt gevärsfaktori i Jönköping år 1620 och med tiden skulle utvecklas till en framgångsrik svenskt exportindustri med försäljning av civila varor jorden runt!

Museet disponerar hela 2400 kvadratmeter och det är därmed lätt att hålla det sociala avståndet medan ni avnjuter 400 år av industriproduktion! Dessutom gör du vårt svenska kulturarv en stor tjänst då era inträdesavgifter gör det lättare för museet – som inte är offentligt ägt – att överleva och utvecklas för framtiden.

Tack för ert stöd!

MC-utst

 

Läs mer

Efterlysning

Efterlysning av stämplar i hagelvapen!

Du som har Husqvarna hagelvapen med tillverkningsnummer över 159 400 är välkommen att höra av dig till museet, då vi försöker klargöra några för oss okända vapenhantverkares bomärken.

E-post: husqvarna.museum@husqvarna.se

Tel: 036- 14 61 62

Nytt besöksrekord år 2019!

09 januari 2020 | Nyheter

Vi har glädjen att meddela att Husqvarna Museum under 2019 slog nytt besöksrekord! Hela 36 625 personer besökte museets utställningar och tog del av Husqvarna AB:s fantastiska historia. Det är drygt 3000 besökare fler än vårt tidigare rekort från 2015. Vi på Husqvarna Museum vill rikta ett stort tack till alla besökare – såväl grupper som enskilda! För femte året i rad har vi nått över 30 000 av er och vi är mycket stolta och [—]

Läs mer